Doručení nad 500Kč ZDARMA na pobočky Zásilkovny, až k Vám domů nad 1000Kč / 1500Kč. Odesíláme do druhého dne, vše skladem! Sortiment každý den rozšiřujeme, stáhněte si naše vouchery a novinky!

Horká čokoláda San Cristobal FAIRTRADE 250g Café Direct

Kód: 1457
Tip Ⓥ VEGAN
Neohodnoceno
Značka: Café Direct
139,90 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stačí jen přidat mléko / rostlinné mléko! Luxusně sametová horká čokoláda ze San Cristobal v Dominikánské republice, 40% kakaa. Bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek.

Chuť:  výrazná chuť díky vysokému obsahu kvalitního kakaa bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek, dochucovadel a škrobů. V zimních měsících výborně povzbudí a v letních měsících s ledem naopak skvěle osvěží.

Doporučená příprava: Stačí zalít 2 kávové lžičky 2 dcl horkého mléka a dobře promíchat!

Složení: 60 % třtinový cukr, 40 % kakaový prášek.
Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Podíl Fairtrade: 99%

Může obsahovat stopy lepkusóji a mléka

Jak to, že může horká čokoláda obsahovat stopy lepku? Vysvětlení je jednoduché: v prostorách, ve kterých se čokoláda zpracovává, se mohou zpracovávat i suroviny obsahující lepek. I když horká čokoláda jako taková samozřejmě žádný lepek neobsahuje, je teoreticky možné, že by mohla být při zpracování "kontaminována" mikroskopickými částečkami lepku, které například zůstanou ve vzduchu, nebo na povrchu. Z legislativních důvodů proto musíme stopy lepku uvádět.

Země původu: Vyrobeno z ručně sklízených výběrových kakaových bobů odrůdy Criolo, které byly
pěstovány a sušeny na slunci v San Cristobal v Dominikánské republice.

Výživové údaje na 100g:  Energetická hodnota 1578kJ/374kcal, tuky 8.3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g),
sacharidy 64.5 g (z toho cukry 59.9 g), bílkoviny 7.9 g, sůl <0.25 g.

Skladujte v suchu a chladu.

* * *

Jak se pěstuje Fairtrade kakao?

Pěstování kakaa je intenzivní a náročná manuální práce vyžadující neustálou pozornost, péči a sklizeň. Kakaovníky kvetou a jejich plody dozrávají v průběhu celého roku v teplých dešťových podnebích. Plody kakaa jsou velké lusky, které se ze stromu dostávají mačetou nebo tyčí. Každý lusk obsahuje 20 až 30 bobů zasazených do sladké bílé dužiny. K získání jednoho kilogramu kakaa je potřeba celoroční úroda z jednoho stromu. 

Protože kakaové lusky nedozrávají ve stejnou dobu, je potřeba strom neustále kontrolovat. Kakaovník je také rostlina velmi citlivá na změny počasí a náchylná k nemocem a nákazám. Poté, co jsou plody sklizeny, rozsekávají se mačetou a boby se vyndávají ven, pak se fermentují, suší, čistí a balí. 

               

Proč si vybrat značku Cafédirect?

Společnost Cafédirect vznikla v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích. 50% zisků společnosti se vrací zpět přímo konkrétním družstvům ve formě spravedlivé nákupní ceny a tzv. sociálních prémií, které slouží k investicím do rozvoje komunity družstva.

Fairtrade certifikační známka na výrobcích poskytuje spotřebitelům záruku, že jsou Fairtrade producenti kakaa průběžně kontrolováni na dodržování standardů. Fairtrade nabízí farmářům možnost si rozumně vydělat, neboť Fairtrade standardy obsahují i ujednání o minimální ceně. Fairtrade prémie je vyplácena navíc k výkupní ceně a je poskytována družstvům a asociacím na sociální a ekonomické investice, jakými jsou vzdělání, zdravotnictví či pořízení vybavení na obhospodařování zemědělské půdy.